top of page

Flowering Tea -Iasomie

Iasomia reprezinta de milenii o plantă sacră, hinduşii obişnuind a împleti coroane din aceste flori, pentru a-şi întâmpina oaspeţii. Denumirea de iasomie vine de la cuvântul persan „Yasmin”, şi care se traduce „dar al Domnului”. Totodată, legenda povesteşte că regina Cleopatra a luat pe corabia sa această minunată plantă, pentru a-l fermeca şi seduce pe Marcus Antonius.

O plantă cu o simbolistică bogată, înfăţişând iubirea şi frumosul. O floare delicată, ce îşi deschide petalele doar după apusul soarelui, fapt ce o aureolează cu alte însuşiri ce ţin de graţie, timiditate, fragilitate.

Se spune despre ceaiul de iasomie că însumează una dintre cele mai sofisticate şi diafane arome, la care se adaugă nenumăratele proprietăţi terapeutice şi cosmetice. Proprietăţile tămăduitoare ale acestei flori vizează îndeosebi sistemul nervos, alungând stresul, migrenele şi oboseala. Totodată, este recunoscută drept un bun afrodiziac. Aveţi acum oportunitatea să răsfăţaţi femeia care contează pentru dumneavoastră cu un ceai de lux ce delectează nu doar gustul, ci şi ochii destinatarei sale.

1. Combate stresul și depresia Ceaiul de iasomie te ajută să te calmezi rapid într-o situație stresantă sau dintr-o criză nevrotică, însă dincolo de efectul sedativ, revigorează sistemul nervos central, înlăturând semnele depresiei, asteniei sau anxietătii. Iar meritul efectului calmant și tonic nu este datorat doar compusilor activi din plantă, ci și mirosului plăcut și relaxant al plantei.

2. Tratează migrenele Durerile de cap provocate de migrene pot fi ameliorate rapid cu o ceașcă de ceai de iasomie, datorită efectului calmant puternic al acestui remediu naturist.

3. Îmbunătățește digestia Compusii activi din florile de iasomie ajută la stimularea tranzitului intestinal lent și la distrugerea bacteriilor nocive care determină apariția intoxicațiilor alimentare.

4. Crește libidoul Ceaiul de iasomie se poate transforma în cel mai la îndemână și eficient afrodiziac. Consumat frecvent, ceaiul contribuie la sporirea dorinței sexuale și la îmbunătățirea vieții sexuale.

5. Previne cancerul Ceaiul de iasomie are un efect anticancerigen puternic, specialiștii demonstrând că previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Meritul este al antioxidantilor puternici din plantă, ale căror proprietăți protectoare și terapeutice reușesc să țină la distanță cancerul.

6. Reduce colesterolul Ceaiul de iasomie conține catehine, compuși organici cu rol esențial în scăderea colesterolului "rău" și a trigliceridelor din sânge. Are un efect hepatoprotector puternic.

7. Ajută la slăbit Iasomia este un aliat puternic al slăbitului sănătos, datorită numeroșilor antioxidanți din compoziția plantei, care stimulează metabolismul și contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Efecte secundare ale ceaiului de iasomie Ceaiul de iasomie conține o cantitate semnificativă de cafeina. Persoanele care suferă de probleme de inimă, hipertensiune sau afecțiuni nervoase ar trebui să îl consume cu precauție. Și gravidele sau copiii trebuie să aibă aviz medical înainte de a consuma ceaiul


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page